ŞANLIURFA / VİRANŞEHİR - Sakarya Ortaokulu

Kas

Türkiye'nin güzel geleceğinin imzalarını atan tüm değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.

Kas

Kurtuluş Savaşı'nın önderi Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK edebiyete irtihalinin 84. yıl dönümünde okulumuzda törenle anildi. Saygı duruşu ve istiklal Marşının okumasından sonra göklere çekilen bayraklar yarıya indirildi. Öğrencilerimizin yaptığı etkinlikler sergilendi.

Ekm

İlçe geneli yapılan deneme sınavında dereceye giren öğrencilerimize hediyeler verildi. Okulumuzunda  girdiği ilçe geneli deneme sınavında derece yakalayan öğrencilerin hediyeleri törende öğretmenler tarafında öğrencilere verilmiştir.

Ekm

Okul rehber öğretmenimiz İrem Nur Cerlet tarafında 8. sınıf öğrencilerimize sınav süreci hakkında farkındalık oluşturmak amaçlı lgs bilgilendirme semineri yapılmıştır.

Haz

Bilgi yarışmasında Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini (DKAB) ve İngilizce branşından sorular yer aldı. Veliler yakından izleyerek öğrencilerinin heyecanlarına ortak oldular. Yarışma ile öğrencilerin düşünen, eleştiren ve karşılaştıkları problemlere çözümler bulabilen bireyler olarak yetişmesi, aralarındaki iletişim ve dostluk duygularının geliştirilmesi, vakitlerini daha verimli geçirmelerinin sağlanması, üst düzey düşünme kabiliyetinin artırılması analitik düşünme becerilerin kazanılması amaçlanıyor.

Tatlı rekabet esintilerinin olduğu yarışmada birinci olan sınıfımıza ödül verildi.Bütün yarışan öğrencilerimiz sınıflarını en iyi şekilde temsil ettiler . Kendilerini gönülden kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.

Haz

Viranşehir Belediyesinin düzenlediği sinema etkinliğine katıldık. Sakarya ortaokulu olarak öğrencilerimize kültür ve sanatsal faaliyetlerde farkındalık oluşturmak için öğretmenlerimiz eşliğinde kuklalı köşk filmine gidildi.

Nis

Orman Genel Müdürlüğü işletme şefi Arif ATMACA ve Mehmet YILMAZ okulumuzu ziyaret ederek öğrencilere önce ağaç dikmenin önemine değinilmiş daha sonra öğrencilerimize kalem ve tohum dağıtmışlardır. Siz de fidan sahiplenin geleceğe nefes olun sloganıyla öğrencilerimize uygulamalı fidan dikiminin nasıl olması gerektiği anlatılmıştır.

Mrt

Okul Rehber Öğretmenimiz İrem Nur CERLET tarafında öğrencilerimize sağlıklı yaşam semineri verilmiştir. Gelişim çağında olan öğrencilerimizin sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için Rehber öğretmenimiz tarafında öğrencilerimize sağlıklık yaşamın önemine vurgu yapmıştır.

Mrt

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gezici Kütüphanesi okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimize kitap hediye etmiştir.

Mrt

Sakarya Ortaokulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı  ve Mehmet Akif ERSOY anma programı düzenlendi. Okulumuz Türkçe öğretmeni Gamze YAĞAN ERSOY'un düzenlemiş olduğu program milli birlik ve beraberliğimizin simgesi olan İstiklal Marşımızın 101.yılı kutlanmış ve Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY saygıyla anılmıştır.

Mrt

Sakarya Ortaokulunda  kadınlar günü coşkuyla kutlandı.Sakarya Ortaokulu idaresi tarafında kadın öğretmenlerimize ve kadın çalışanlarımıza karanfil dağıtılarak günün önemine değindi.

Mrt

İlçe geneli yapılan deneme sınavında dereceye giren öğrencilerimize başarı belgeleri verildi. Okulumuzunda  girdiği ilçe geneli deneme sınavında derece yakalayan öğrencilerin başarı belgeleri törende öğretmenler tarafında öğrencilere verilmiştir.

Mrt

Sakarya ortaokulunda deprem tatbikatı yapıldı.Öğrencilerimize deprem bilinçini kazandırmak için deprem tatbikatı yapılmıştır. Deprem öncesi, deprem sırasında ve deprem sonrası ne yapılması gerektiği öğrencilere anlatılmış ve deprem tatbikatı gerçekleştirilmiştir. Deprem tatbikatı sırasında öğretmenlerimiz sınıfların başında durmuş ve öğrencilerimizi bahçeye güvenli bir şekilde çıkarmıştır.

Mrt

Yeşil ay haftasında öğrencilerimize bağımlılıkla mücadele semineri verildi.

SAKARYA ORTAOKULUNDA KAR MANZARALARI